ANASAYFA
TR
MENU
HIZLI İŞLEMLER

Sık Kullanılanlar

Web Sitelerimiz

AMBALAJ ATIKLARININ GERİ DÖNÜŞÜMÜ

Değerlendirilebilir atıkların geri kazanımı, hem ekonomi, hem çevre için faydalıdır. Plastik, cam, metal, kâğıt, seramik, tekstil, kemik ve ahşap gibi malzemeler, depolama alanlarına gömülmek yerine ikincil hammadde olarak değerlendirilebilir. Bu şekilde hem endüstrinin hammadde ihtiyacı azaltılır, endüstriye ekonomik şekilde hammadde temin edilir, hem de hammadde üretimi için harcanan enerji, su vb. tüketimi azaltılır. Ayrıca bu atıkların yoğunluğu genellikle çok düşük olduğu için, büyük bir çöp hacmini oluştururlar. Değerlendirilebilir atıkların ekonomiye geri kazanılmasıyla, depolama sahalarına giden atık hacmi önemli mertebede azaltılır ve depolama sahaların ömrü böylece uzatılır.

Bu atıkları değerlendirebilmek için, atıkların mümkün olduğu kadar temiz olması gerekir. Bu açıdan en uygun yaklaşım, bunları üretildiği yerde (evlerden) ayrı toplamak, sonra bir ayırma tesisinde daha saf fraksiyonlara ayırmaktır. Ambalaj atıklarından ayrılan biyolojik atıklar ise kompostlaştırma işlemine tabii tutularak bertarafı sağlanır.

Ambalaj Atıkları Toplama Günleri

Bağcılar Belediyesi olarak Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği doğrultusunda Bağcılar Belediyesi ve Yeditepe Peyzaj Tarımsal Ürünler Tur. İnş. Taah. Oto. San. ve Tic. Ltd. Şti. arasında ikili protokol imzalanmış olup, Ambalaj Atıklarının kaynağında ayrı toplanabilmesi için Ambalaj Atığı Uygulama Planı hazırlanmıştır. Bu plan doğrultusunda tüm kamu kuruluşlarından, mahalle konaklarından, özel ve devlete bağlı hastane ve sağlık birimlerinden , okullardan, büyük alışveriş merkezlerinden ve İlçemizde bulunan düzenli siteler ile tüm hanelerden ambalaj atıkları ayrı toplanmaktadır.

 

1 ton kağıdın geri dönüşümüyle 17 adet yetişmiş çam ağacının kesilmesi engellenmiş olur.

1 ton cam atığın geri dönüşümüyle 100 Litre benzin tasarrufu sağlanmış olur.

 

1 ton plastik atığın geri dönüşümüyle 14.000 kW saat enerji tasarrufu sağlanır.

1 ton metal atığın geri dönüşümüyle 1.300 kg hammadde tasarrufu sağlanır.

 

Müdürlüğümüz teknik personeli Çevre Mühendisleri tarafından 2006'dan itibaren bilinçlendirme ve farkındalığın artırılmasına yönelik düzenli olarak Çevre, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık konularında eğitimler verilmektedir. Ayrıca Çevre Kulübümüz vasıtasıyla da belirlenen okullarda velilere bu bilgilendirmeyi yapmaktayız.

 

İlçemizde bulunan alış-veriş merkezlerinden, satış noktalarından, marketlerden, hipermarketlerden, fabrikalardan, otellerden ve sitelerden kaynaklanan ambalaj atıklarının Belediyemizle protokolü bulunan Yeditepe Peyzaj Tarımsal Ürünler Tur. İnş. Taah. Oto. San. ve Tic. Ltd. Şti. ´ye verilmesi gerekmektedir. 

Geri Dönüşüm Ambalaj Atıkları Toplama Günleri

Mobil Atık Geliştirme Merkezi / Mahalle Adresleri

 

Adres : Mahmutbey Mah. 2145 Sok. No:18 / 2 Bağcılar / İstanbul              

Tel: (0212 659 40 35)

 

 

Geri Dönüşüm

Ambalaj Atıklarının Geri Dönüşümü

Atık Pillerin Geri Dönüşümü

Bitkisel Atık Yağların Geri Dönüşümü

Giysi Atıklarının Geri Dönüşümü

Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Geri Dönüşümü

​Bağcıları Cebinize Sığdırdık

Uygulamayı telefonuna yükleyerek, borç sorgulama ve ödemeden emlak rayiç bedel sorgulamasına, her türlü talep ve şikayet başvurusundan nöbetçi eczaneye kadar toplam 44 hizmetimize 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz.

Ayrıca belediye ile ilgili haberleri, projeleri, kültürel etkinlikleri buradan takip edebilirsiniz.

Bağcıları cebinize sığdırdık

Sosyal Medya

Bağcılar Belediyesi ile ilgili gelişmeleri takip et!